Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київміськбуд

Ситуація з Київміськбудом нічим не відрізняється від проблем інших великих будівельних компаній, які зараз працюють у столиці. Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв’ю ТСН.ua.

«Вони всі зіткнулися з величезними проблемами, враховуючи загальну ситуацію на будівельному ринку під час війни — з купівлею квартир та іншою нерухомістю, яку вони будують», — стверджує посадовець.

За його словами, в усіх забудовників Києва є проблеми з обіговими коштами. «Але я б не називав цю ситуацію якоюсь надзвичайно загрозливою», — додає Поворозник, запевняючи, що компанія не відмовляється від зобов’язань перед інвесторами.

Днями Forbes повідомив про те, що Київміськбуду бракує 24 мільярди гривень для добудови 20 житлових комплексів у столиці, розрахованих на 20 тисяч інвесторів. Президента Київміськбуду Ігоря Кушніра відсторонили після низки скандалів, зокрема після того, як стало відомо, що він виїхав за кордон із довідкою про інвалідність і підкорив Еверест.

Поворозник запевнив, що тривають перевірки та аудит Київміськбуду, який проводить спеціалізована міжнародна аудиторська компанія. Перші результати стануть відомі на початку осені.

Щодо рішень, які ухвалюватиме місто як головний акціонер Київміськбуду, — заступник Віталія Кличка пропонує дочекатися результатів перевірок.

«Бо мене завжди лякали суми — необґрунтовані, а тим більше, з багатьма нулями», — зазначив він.

Коментарі:

    Vasyl13 :

    Поясніть яка проблема у M Group Development що у Івано-Франківську, яка ошукала інвесторів 11 комплексів..

    Тарас Кайдан :

    Це треба Кличка запитати, він судячи з усього знає відповіді на всі питання…

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button