Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Элла Элла, facebook.com/CityReviewer

У групі «Міський оглядач» з’явилися фотографії хвилеподібного пішохідного моста, який будується в Києві. Зі сторони Оболонського острова практично сформовано чотири «хвилі».

Хоч міст ще перебуває у процесі будівництва, вже видно відмінності від оприлюднених раніше візуалізацій.

Візуалізація, оприлюднена у 2020 році
Візуалізація, оприлюднена КМДА у травні цього року

Проєкт розробляла команда архітекторів під керівництвом Андрія Миргородського. Він повідомив, що проєкт скоригували, та опублікував нові рендери.

Останні візуалізації

За його словами, реалізація залежала «від розвитку технологій, професійності інженерів та бюджету будівництва».

«Та ми завжди шукаємо оптимальний шлях», — додав Миргородський.

Останні візуалізації

Водночас архітектор наголосив, що головне в проєкті Оболонського мосту — те, що його конструкції виготовлено з металу Азовсталі.

Останні візуалізації

«Всі конструкції цього мосту виготовлено до війни, — заявив він. — Метал було вивезено за кілька днів до бомбардування та окупації міста».

Міст-хвиля — частина більшого проєкту зі створення зони відпочинку на Оболонському острові. У плани також входить спорудження багаторівневого паркінгу на вулиці Прирічній, проти якого виступають місцеві жителі.

Нещодавно уряд Тайваню заявив, що надає 2,5 мільйона доларів на будівництво цього моста в рамках допомоги з відбудови. Ще один мільйон дав Париж.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button