Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/groups/sadyba.barbana/media

26 січня Шевченківський районний суд повторно наклав арешт на садибу Барбана на вулиці Обсерваторній, 6 в центрі Києва. Документ опублікував Олег Симороз.

Вперше Шевченківський суд арештував садибу в серпні 2021 року, але нещодавно фірми «Агентство столичних повідомлень», яка вже знесла частину пам’ятки, домоглася скасування цього рішення. З клопотанням поновити арешт до суду звернулася районна прокуратура.

Арешт передбачає заборону будь-яких будівельних та земляних робіт.

Попри це, вчора ввечері, стверджує юрист «Мапи реновації» Дмитро Перов, люди забудовника відбили шматок стіни й зачинилися всередині будівлі. Тож Перов вирішив провести ніч біля садиби.

Дмитро Перов чатує під садибою Барбана в ніч проти 29 січня. Фото: facebook.com/AmiDPerov

«Над барикадами висить камера забудовника, і він дивиться кіно про те, чи стоять люди на стрьомі. Техніка стоїть за кілька кварталів на Тургенєвській», — пояснює Перов.

Раніше забудовник зносив будівлю саме вночі, що викликало особливе обурення в секретаря РНБО Олексія Данілова: «Ніч не для того призначена, щоб руйнувати нашу спадщину».

Нічне чергування під садибою Барбана. Фото: facebook.com/AmiDPerov

Вранці 29 січня він опублікував фото світанку біля садиби Барбана.

Світанок. Фото: facebook.com/AmiDPerov

Садибу кінця ХІХ століття частково знесли в ніч на 20 серпня. Цей демонтаж став одним із найскандальніших випадків і навіть приводом для порушення питання про руйнування пам’яток Києва на засіданні РНБО.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button