Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Петиція за призначення київського активіста Дмитра Перова директором Департаменту охорони культурної спадщини КМДА набрала шість тисяч голосів, необхідні для її розгляду міським головою.

Департамент з 2014 року очолював Олександр Никоряк. У червні журналісти сфотографували, як він заходив до ресторану Biarritz після початку комендантської години. Також там був забудовник Артур Мхітарян. Никоряк відразу звільнився. Зараз обов’язки директорки виконує Ірина Черненко.

Підписувачі петиції вважають, що очолювати Департамент має людина, яка на практиці знає, що таке захищати культурний спадок Києва. Дмитро Перов — юрист «Мапи реновації» та співзасновник громадського пам’яткоохоронного простору ЦЕГЛА. Має освіту юриста та фахівця з міського планування.

Перов захищав від знищення будинок Уткіна, Квіти України, садибу Барбана, будинок у Цимлянському провулку, будинок з комахами та багато інших пам’яток. Торік відкрив старовинні печери на схилах Вознесенського узвозу — про це писала The Guardian.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button