Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кладовище в Арлінгтоні, яке планують наслідувати. Фото: danyl russo/Unsplash

Перша черга будівництва Національного військового меморіального кладовища в Києві має завершитися до кінця року. Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

За його словами, технічно і документально роботи розпочалися. «Безпосередньо саме будівництво плануємо розпочати чим скоріше. І здачу першої черги для того, щоб проводити поховання наших полеглих Героїв  – до кінця 2023 року», – розповів він.

Будуватимуть військове кладовище на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області.

Порхун пояснив, що місце розташування було обрано за такими критеріями: загальна площа земельної ділянки має бути більше ніж 100 гектарів з урахуванням санітарних норм та можливістю будівництва меморіального комплексу, зручна локація з наявним громадським транспортом, можливість проведення офіційних церемоніальних заходів.

Меморіал включатиме комплекс споруд та площ: військове кладовище, музей, ритуальну будівлю, сучасний крематорій та інші необхідні споруди для організації почесних поховань. Комплекс поєднуватиме в собі як традиційні поховання, так і поховання в колумбарії.

Наразі держустанова «Національне військове меморіальне кладовище» оголосила конкурс на ескізний проєкт. З бюджету в цьому році передбачено 65 млн гривень на будівництво НВМК.

У 2021 році Кабмін розпорядився збудувати військове кладовище до 2025 року. Торік Верховна Рада проголосувала за відповідний закон. Планували наслідувати меморіальний цвинтар в Арлінгтоні, США.

Серед ділянок, які розглядалися, були Биківнянський лісЛиса гора, Співоче поле та інші.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button