Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Руїни 200-річного будинку на Ярославській, що на Подолі. Фото: Ірина Стасюк

Профільна комісія Київради не підтримала проєкт про збереження будинків старше за 100 років, повідомляє Центр розвитку міст.

Проєкт рішення «Про окремі заходи щодо збереження будівель та споруд, рік будівництва яких становить більше 100 років у Києві» передбачає запровадження додаткового механізму погодження робіт на таких об’єктах. Щоб зробити реконструцію чи будь-які інші роботи, забудовник муситиме отримати погодження Департаменту охорони культурної спадщини. За проходження проєкту відповідає депутат Дмитро Білоцерковець.

Комісія з питань збереження культурної спадщини, засідання якої відбулося 12 вересня, відправила проєкт на доопрацювання «з обіцянкою успішно завершитись наступного разу», як зазначає Центр розвитку міст.

Проєкт покликаний захистити не лише будинки зі статусом пам’яток, а й так звану фонову забудову. Такими будівлями, зокрема, були будинок Уткіна, поліцейська дільниця в Цимлянському провулку, 200-річний будинок на Ярославській, 13Б.

Після знесення будинку на Ярославській міський голова Віталій Кличко заявив про необхідність ухвалення проєкту про захист всіх будівель, які є старшими за 100 років.

У серпні Дмитро Перов, заступник голови Департаменту спадщини, зареєстрував петицію з закликом захистити історичні будівлі віком понад 100 років, виконані за індивідуальним проектом та які зберегли характерні риси епохи. Наразі вона набрала дещо менш як половину необхідних підписів, для збору голосів ще лишився місяць.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button