Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/OksanaZholnovych

Державі не варто збільшувати й розширювати соціальні виплати, аби українці не засиджувалися в зоні комфорту — таку думку висловила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на Міжнародному форумі сталого розвитку. Її слова, які викликали хвилю обурення в соцмережах, наводить УНІАН. Також пряму мову можна почути на цьому відео.

«Багато різних громадян є у форматі підлітка: держава має за мене вирішити, дати, допомогти, підтримати, а я не братиму участь у своєму особистому розвитку, — сказала посадовиця. — Багатьох влаштовує той стан, в якому вони перебувають. Це здатність українців пристосовуватися: ти перебуваєш в зоні комфорту. Навіть якщо це дуже бідне житло, дуже маленька допомога, але стабільна».

«Нам треба зламати все, що є сьогодні соціального, і просто з нуля переформатувати новий суспільний договір про соціальну політику в нашій державі», — заявила вона.

Жолнович переконана, що соціальна політика має фокусуватися не на пільгах, а на сприянні самостійності: наприклад, людина, що втратила на війні кінцівку, повинна замінити її протезом і піти на роботу.

«Внутрішньо переміщенні особи: задача — адаптувати, дати роботу і випустити в самостійність. Людина, що втратила кінцівку: протезувати, навчити використовувати цей протез, знайти роботу і випустити у світ», — зазначила Жолнович.

На сайті уряду, між тим, з її виступу наводять заяву про те, що Україна бере за зразок саме європейську соціальну модель.

Нагадаємо, що зараз виплата для осіб, які втратили працездатність становить 2093 гривні; допомога одиноким матерям з дітьми віком до шести років — 2271 гривню; максимальний розмір допомоги по безробіттю — 6500 гривень.

У 2020-му році голова комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради Галина Третьякова шокувала громадськість заявою про те, що в безробітних народжуються діти «низької якості».

У 2019 році міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що серед отримувачів укранських пенсій на непідконтрольних територіях не лишилося проукраїнських людей, лише «мразі».

Коментарі:

    Julio :

    І в чому вона не права? Довгострокова ціль держави – тим баче України з дефіцитом бюджета в 20% ВВП – це створити сприятливі умови, щоб той хто бажав розвиватись та працювати міг робити це

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button