Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/oleh.symoroz

Державний Ощадбанк виставив на торги три земельні ділянки на Микільській Слобідці в Києві загальною площею 6,3 гектара. 

Цільове призначення цієї землі між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом — для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Представник громади району Олег Симороз зазначає, що з таким цільовим призначенням в Києві зараз будують багатоквартирні житлові будинки під виглядом «мультифункціонального житлового комплексу».

Водночас ділянки потрапляють в межі пам’ятки «Історичний ландшафт Київських гір і долини ріки Дніпро», а також у межі прибережено-захисної смуги, де заборонено будівництво ближче ніж за сто метрів до води.

У КМДА, своєю чергою, звернулися до потенційних покупців: «Цю територію можливо буде використовувати тільки як зелену зону. Місто готове сприяти в її облаштуванні та буде захищати інтереси громади».

Також повідомляється, що міські депутати розглядатимуть проєкт рішення про надання ділянкам на Микільській Слобідці статусу скверу.

Три прибережні ділянки на Микільській Слобідці перебувають у власності Ощадбанку з 2015 року. Відтоді тривають і спроби забудувати їх багатоповерховим житлом. Натомість громада вимагає залишити на цій території незабудовану зону.

У 2020-2021 роках Київрада вирішила викупити три ділянки та створити парк «Микільська Слобідка». Проте Ощадбанк не погодився.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button