Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Офіс Генерального прокурора

У цю суботу, 14 жовтня, за адресою вул. Ярославів Вал 15-Б відбудеться толока для збереження будинку Ігоря Сікорського. Початок заплановано на 11:00.

Про це у Facebook повідомила ГО «Центр розвитку міст».

«Проведення толоки – один із наших комплексних заходів порятунку Будинку Сікорського», – написали в організації.

Організатори разом з учасниками толоки планують провести прибирання території садиби та встановити тимчасові конструкції, які захистять будівлю від атмосферних опадів до початку реставраційних робіт.

Активістка проєкту «Будинок Сікорського» вважає, що важливо берегти нашу культурну спадщину навіть в умовах війни та занепокоєна, що попри наявність у садиби статус пам’ятки історії національного значення, вона продовжує руйнуватися та занепадати.

Кінцевою метою толоки ГО «Центр розвитку міст» називає передачу обʼєкта територіальній громаді Києва.

Садиба Сікорського була зведена у 1904 році й наразі перебуває у занедбаному стані. У 2000 році будівлю передали оренду благодійному фонду ексрегіонала Нестора Шуфрича. Попри обіцянку фонду відновити памʼятку, садиба продовжувала руйнуватись. У 2016 році будинок перейшов на баланс ДП «Готель Козацький» Міністерства оборони. У липні цього року Міністерство оборони на запит видання «Твоє місто» повідомило, що документи для передачі садиби у комунальну власність вже було подано до Міністерства економіки й наразі вони знаходяться на етапі розгляду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button