Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Кияни на обговоренні. Фото: facebook.com/Dim.na.Heorhiyivskomu

Представники забудовника показали три варіанти скверу імені Георгія Нарбута, який планують облаштувати в Георгіївському провулку 9 у Києві разом із будівництвом житлового будинку, повідомляє РБК-Україна.

Фото: facebook.com/Dim.na.Heorhiyivskomu

Ділянку розташовано між Рейтарською та стінами Софії Київської. Фірма «Георг Дев’ятий», бенефіціаром якої є Олесь Довгий, планує збудувати тут чотириповерховий елітний «клубний будинок».

До комплексу увійде історична будівля під номером 9, яку, стверджує забудовник, ревіталізують:

Будинок на Георгіївському провулку 9. Фото: facebook.com/Dim.na.Heorhiyivskomu

Громада Києва вже давно вимагає створити на пустирі сквер на честь художника Нарбута. У 2018 році активісти встановили пам’ятний камінь, який декларував наміри облаштувати громадський простір. Тоді громада засквотувала будинок на Рейтарській 8Б — цю нерухомість придбала фірма сестри Довгого Оксани Гуляєвої. Зараз вона ж представляє інвесторів проєкту «Дім на Георгіївському».

Оксана Гуляєва та Дмитро Перов. Фото: facebook.com/Dim.na.Heorhiyivskomu

«Георг Дев’ятий» запевняє громаду, що так само хоче облаштувати на ділянці сквер — як «подарунок місту». Минулого тижня презентували місцевим мешканцям три ескізи. Їх розробляли три команди, координовані блогером-пранкером Олександром Барабошком.

Фото: facebook.com/Dim.na.Heorhiyivskomu

Повідомляється, що присутні на громадському обговоренні обрали два ескізи, які будуть допрацьовані.

Крім того, планують вже до кінця року замовити виготовлення пам’ятника Нарбуту.

«У нас були довгі переговори, довгі, можна сказати, суперечки з багатьох питань, але, в принципі, я зараз бачу, що вони вийшли в конструктив», — цитують представники забудовника Сергія Філімонова, очільника руху «Гонор».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button