Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23558 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Офіс генерального прокурора

Двом посадовцям КМДА, директору приватного товариства та двом оцінникам повідомлено про підозру щодо незаконного привласнення об’єкту комунального майна. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, з кінця 2016 року приватне товариство орендувало у міста Києва комплекс тенісних кортів у Соломʼянському районі столиці. Згодом у директора товариства виник умисел незаконно приватизувати комплекс, для чого він залучив оцінників, які розробили документацію із висновком про вартість комплексу. Вони внесли у документ неправдиву інформацію про стан нерухомості та кількість тенісних кортів, зменшивши загальну вартість обʼєкта на 47 млн грн, порівняно з реальною.

Після цього обʼєкт нерухомості був проданий директору товариства за ціною, визначеною оцінниками.

«Такі дії стали можливими внаслідок недбалого ставлення до своїх службових обов’язків співробітників Департаменту комунальної власності міста Києва КМДА. Вони зобов’язані здійснювати перевірку звітів про оцінку майна та його інвентаризації», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, в серпні прокуратура відкрила кримінальне провадження через підпал історичного будинку на вулиці Волоській, а пізніше того ж місяця поліція відкрила кримінальне провадження через знесення 200-річного будинку на вулиці Ярославській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button