Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов

Будинок Рональда МакДональда для родин дітей-пацієнтів «Охматдиту» збудують на місці історичної будівлі кінця XIX століття, повідомив громадський активіст Дмитро Перов.

Читайте також: Як виглядатиме Дім Рональда МакДональда, який збудують у Києві?

Про це стало відомо за результами обговорення проєкту реконструкції будинку на Консультативній раді Департаменту культурної спадщини. Рада відправила проєкт на доопрацювання.

Візуалізації: ZIKZAK Architects

«Цілком підтримую наших американських друзів і їх плани побудови будинку для дітей, що лікуються в Охмадиті. Однак, цілком не підтримую окремих наших співгромадян, які намагаються “намахати” інвесторів з черговим проєктом “реконструкції до фундаменту”», – прокоментував ситуацію Перов.

Дмитро Перов стверджує, що підрядникам легше будувати на місці будівлі, що вже існує, ніж робити землевідвід, хоча це і не зовсім законно. Він додає, що поруч з історичним корпусом лікарні є вільна від забудови ділянка, де міг би розміститись Дім Рональда МакДональда.

Ця будівля є фоновою забудовою та не має статусу пам’ятки архітектури чи об’єкта культурної спадщини, проте це не зменшує її цінність. Історичну забудову Києва, що не має охоронного статусу, постійно знищують забудовники – одним з останніх випадків є знесення будівлі на Жилянській, 47. Будівельна компанія «Ковальська» аргументувала свої дії тим, що будинок не мав історичної цінності, а документи на демонтаж були погоджені.

Нагадаємо, у серпні стало відомо про будівництво першого в Україні Дому Рональда МакДональда.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button