Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23593 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: tov_tob.livejournal.com

Стан станції метро Святошин, яку відкрили після капітального ремонту у 2019 році, здається, знову потребує ремонту – у переході потріскалась плитка, а пошкоджені частини закрили вагонкою.

Під час ремонту на станції повністю оновили плитку, встановили нове металеве панно на заміну оригінальному, додали тактильну плитку, встановили ліфти, оновили вестибюлі та прибрали стихійні МАФи у підземному переході.

Фото: Vitalii Hrusha/Facebook
Листопад 2019 року. Фото: Kyiv LIVE

На жаль, проблеми зі станцією зʼявились одразу після відкриття – попри те, що під час реконструкції вартість ремонту збільшили на 80 мільйонів гривень. У перехід майже одразу повернулась стихійна торгівля, а через місяць після відкриття другого вестибюлю почала відпадати тактильна плитка.

Липень 2021 року. Фото: Олександр Рудоманов/Facebook

У лютому 2021 року вже були помітні серйозні недоліки: облицювання стелі частково обвалилось, помітні плями від вологи, а тактильна плитка продовжила відвалюватись. А в липні того ж року було помічено, що тріщини на колонах заклеюють скотчем. Журналіст Олександр Рудоманов вважає, що перехід зробили поспіхом перед місцевими виборами.

Відповідно до проведеного аудиту, під час ремонту були виявлені порушення на понад сім мільйонів гривень – це понад 31% від вартості робіт.

Нагадаємо, київський метрополітен скасував закупівлю наскрізних поїздів українського виробництва, а тунель між станціями «Почайна» та «Тараса Шевченка» на час ремонту пообіцяли не закривати.

Коментарі:

    KGB :

    Як ремонтували- те й отримали- менше красти треба!

    iskello2017 :

    Вже і не дивує. Те мінімальне, що зробили, і те розвалюється

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button