Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Усі зображення: Drozdov & Partners

На вулиці Вірменській 17 у центрі Львова адаптують житловий будинок XVI-XVIII століття. Проєкт розробили архітектори Drozdov & Partners.

Житловий будинок перетворять на багатофункціональний громадський центр.

Будівля є пам’яткою архітектури національного значення, у ній збереглися інтер’єри XVI століття. Це зразок типової забудови середньовічного Львова зі слідами прибудов різних періодів до початку ХХ століття.

Автентичні елементи

Команда бюро приєдналася до проєкту, коли реставраційні роботи в будівлі вже тривали. Усі проєктні рішення розробляли спільно з командою реставраторів під керівництвом Олега Рибчинського. Під час реставрації, зокрема, виявили та перенесли настінні розписи.

Автентичні елементи

«Стан будівлі фіксується з усіма збереженими матеріалами та часовими нашаруваннями, а всі нові втручання чітко артикулюються», — наголошують у Drozdov & Partners.

Багато часових нашарувань виконано з різних матеріалів: різних типів цегли, каменю, тинькування з розписами, дерев’яних конструкцій перекриттів. Тож нові матеріали обирали як тло для існуючих.

У дворі будинку облаштують виставку кам’яних елементів, що були віднайдені під час реставрації. У підвалі буде розташовано музей з відреставрованим гіпокаустом — старовинною системою опалення, яка використовувалася з часів античності.

У підвальному поверсі передбачено реставраційні експозиції та сувенірну крамницю. На першому та другому поверхах пропонують проводити лекції, конференції, виставки, фестивалі. Зокрема, облаштують вестибюль, рецепцію, гардероб, вбиральню та ще реставраційні експозиції. Доступ до двору та першого поверху інклюзивні.

Висоту горища збільшать. Там буде коворкінгу, кухня, кафе і бар. На покрівлі передбачно терасу з видом на історичний центр міста.

Схема збільшення висоти горища
Схема збільшення висоти горища

Архітектурне бюро Олега Дроздова засноване в 1997 році в Харкові. У Києві компанія проєктувала Театр на Подолі, Saga City Space на вулиці Сагайдачного, а також пропонували на конкурс свій варіант Roshen Concert Hall.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button