Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: з каналу Ксенії Семенової/Telegram

У Києві на бульварі Жуля Верна, колишньому Ромена Роллана, стався прорив водопроводу – унаслідок цього затопило проїжджу частину, а два будинки залишились без води.

Заявка про пошкодження надійшла пізно ввечері сьомого січня – виявилось, що відбувся прорив мережі холодного водопостачання. На місце виїхала аварійна бригада, яка перекрила воду і локалізувала витік.

https://t.me/BorshchagovkaNews/5120

Станом на другу ночі на місці працювали фахівці «Київавтодору», щоб ліквідувати підтоплення та забруднення проїжджої частини та дати можливість аварійній бригаді «Київводоканалу» розпочати ремонт водопроводу. Враховуючи аварійну ситуацію та складні погодні умови дорожники здійснюють додаткову обробку бульвару, щоб забезпечити безпечний рух транспорту. Роботи з ремонту водопроводу виконуватимуть на зеленій зоні, без обмеження руху транспорту, розповіли в КМДА.

Користувачі мережі пишуть, що на Google Maps єдині фото бульвару – також з підтопленням. А також додають, що за адресою Жуля Верна, 4 знаходиться приймальня депутатки від Удару Олесі Зубрицької – на цьому місці кожного року «щось копають комунальники і вже знищили весь газон».

Частина більшої проблеми

Нещодавно в ефірі телемарафону «Єдині новини» депутат Київської міськради Андрій Вітренко розповів, що 70% тепломереж Києва знаходяться в аварійному стані і «прорив вентиля або труби може статись у будь-якому місці». З двох тисяч кілометрів київських тепломереж 80% вже відпрацювали довше, ніж передбачає їх термін експлуатації – у бюджеті їх заміна не передбачена, додав Вітренко.

Наприклад, у квітні 2023 року, ймовірно, через будівництво ЖК стався прорив водопроводу, через який затопило Броварський проспект, проїжджу частину, тротуари, подвір’я та парки, а влітку 2022 року біля бібліотеки Вернадського вже вдруге стався прорив труби на тому ж місці. У 2018 році на вулиці Саксаганського через прорив тепломережі провалився асфальт разом з автомобілем.

Нагадаємо, у матеріалі про міські перемоги та невдачі у 2023 році «Хмарочос» розповів про занедбаність базової інфраструктури Києва, яку збудовано ще в радянський час. Термін експлуатації багатьох комунікацій вже вичерпано, проте місто не приділяє цій проблемі достатньої уваги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button