Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба Київміськбуду

Президентом Київміськбуду призначено Василя Олійника, людину, яку пов’язують із однією з найвпливовіших забудовниць столиці, Владиславою Молчановою.

Що передувало?

Попереднього президента, Ігоря Кушніра, який керував компанією 12 років, звільнили з посади наприкінці минулого року на тлі низки скандалів і розслідувань, зокрема привласнення коштів. Виявилося, що Київміськбуду бракує десятків мільярдів гривень для добудови ЖК, і Київрада ініціювала аудит. Також Кушнір їздив підкорювати Еверест із довідкою про інвалідність.

Читайте також: У Кличка заспокоїли інвесторів Київміськбуду: в усіх забудовників такі ж величезні проблеми

Київміськбуд — найбільша забудовна компанія столиці, 80% акцій якої володіє місто. Зараз на стадії будівництва — понад 100 будинків у ЖК «Урловський-2», «Абрикосовий», «Кирилівський гай», Twin Hous, Freedom, «Гвардійський», «Поділ град», «Курнатовського», «Мілос», «Італійський», «Чарівне місто», Urban Park.

Хто такий Василь Олійник?

Василь Олійник раніше був директором компаній «Столичні будтехнології» та «Спецбуд-моноліт», повідомляє пресслужба Київміськбуду.

Ці компанії побудували житлові комплекси «Варшавський мікрорайон», Hoffmann house, «Галактика», SEVEN, «Ліпінка», — всі вони зведені під девелопментом компанії Stolitsa Group Владислави Молчанової, зауважує ЕП.

Також ці компанії будували ТРЦ Retroville, що також належить структурам Молчанової. Компанія Олійника задіяна у забудові озер Тягле і Небреж, де міська спільнота прагне створити «Екопарк Осокорки».

«Новий президент холдингу — це людина, яка буде її (Молчанову) слухати. Тому це призначення говорить про посилення впливу Молчанової та її партнерів», — зазначив Mind власник девелоперської компанії, який попросив не розкривати його ім’я.

Бізнес-партнер Молчанової Денис Москаль очолює постійну комісію Київради з питань екологічної політики. За даними ЕП, бенефіціарка Stolitsa Group має найбільший серед забудовників вплив на Київраду. Зокрема, вона є офіційною спонсоркою партії «Батьківщина», тож депутати цієї фракції допомагають їй в ухваленні потрібних рішень. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button