Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київська міська прокуратура/Facebook

Земельну ділянку у Солом’янському районі перетворили на сміттєзвалище – у цьому підозрюють столичних посадовців, повідомили у Київській міській прокуратурі.

Керівнику «Київавтодору» та колишньому керівнику ШЕУ Соломʼянського району повідомили про підозру у службовій недбалості та забрудненні земельної ділянки. За даними слідства, керівник «Київавтодору» не здійснював дієвий контроль над комунальними підприємствами району, допустивши порушення природоохоронного законодавства ШЕУ Солом’янського району.

Фото: Київська міська прокуратура/Facebook

Так, у 2022-2023 роках ШЕУ за вказівкою свого керівника вивозило металобрухт, побутові відходи, пластик і автошини на земельну ділянку, куди дозволено вивозити лише сніг. Водночас комунальники мали угоди з низкою підприємств, що надають послуги з утилізації відходів та вивезення сміття на спеціально облаштовані полігони.

Фото: Київська міська прокуратура/Facebook
Фото: Київська міська прокуратура/Facebook

Звезення будівельних та промислових відходів призвело до засмічення ділянки та забруднення хімікатами, що створило небезпеку для довкілля та, згідно з розрахунками Державної екологічної інспекції, заподіяло тяжкі наслідки на суму близько 278 мільйонів гривень. Наразі на самовільному сміттєзвалищі можна знайти протитанкові їжаки, ялинки, бруківку, автозапчастини та будівельний паркан.

Ймовірну діяльність посадовців кваліфікують як службову діяльність, що спричинила тяжкі наслідки, а також забруднення або псування земель, що спричинили тяжкі наслідки. Якщо вину буде доведено, чиновникам загрожує до пʼяти років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Нагадаємо, комунальники вирубали частину Солом’янського парку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button