Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: скріншот з відео каналу «Харків Новини»/YouTube

У Харкові будують Ситуаційний центр – систему відеоспостереження, яка буде відстежувати місця вибухів, щоб оперативно скерувати туди екстрені служби, повідомляє харківське видання «Інфосіті».

У такому центрі будуть зібрані працівники комунальних та екстрених служб, зокрема ДСНС та патрульної поліції – таким чином міські служби зможуть швидше реагувати на виклики. Ситуаційний центр також обʼєднає міську систему відеоспостереження, щоб до неї не змогли отримати доступ окупанти та їх спільники. Наявну систему доповнять новими камерами, завдяки яким вдасться відстежувати місця вибухів.

Фото: скріншот з відео каналу «Харків Новини»/YouTube

Ще однією складовою проєкту є повне оновлення системи оповіщення населення про повітряну загрозу. Наразі ця система є застарілою, адже вона була створена ще за радянських часів, розповів голова новоствореного Департаменту надзвичайних ситуацій Богдан Гладких. Наразі близько 80% усіх тривог не пов’язані з безпосередньою загрозою Харкову, адже система оповіщення включає і Харківську область – після запровадження змін кількість сигналів тривоги для харківʼян повинна зменшитись.

Міський голова Ігор Терехов розповів, що програмне забезпечення диференційованої системи оповіщення розробляють спільно з ГО «Харківський ІТ Кластер». Проєкт, який фінансує USAID, обіцяють запустити вже за кілька місяців. Мер міста додає, що міська влада робитиме все можливе, щоб у місті відкривався бізнес та комфортніше працювали торговельні центри.

Нагадаємо, харківський архітектор власним коштом реставрує памʼятки, пошкоджені обстрілами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button