Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фрагмент карти УНР 1918 року

Парламентський комітет держвлади підтримав перейменування 109 населених пунктів, черед яких п’ять великих міст. Остаточне рішення мають ухвалити депутати Верховної Ради.

Так, у межах деколонізації місто Южне на Одещині перейменують на Порт-Аненталь, що походить від назви поселення німецьких колоністів (зараз — Нові Білярі, селище у склади тергромади Южного).

Бровари на Київщині писатимуть як Броварі. Національна комісія зі стандартів державної мови вважає, що це відповідає мовним нормам і саме так місто й позначалося історично.

Червоноград на Львівщині отримає нову назву Шептицький попри те, що цей варіант підтримує доволі незначна кількість місцевих жителів. Під час бурхливих обговорень найбільше люди схилялися залишити назву Червоноград або повернути історичну — Кристинопіль.

На Дніпропетровщини Павлоград перейменують на Матвіїв, а Синельникове на Ріднопілля.

Коментарі:

    Meleten :

    *тепер — Нові Білярі
    бо теперішній, а не заразішній.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button