Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

20 березня, в Українському домі презентували офіційний трейлер до фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» Тараса Томенка.

Чорнобіла художня драма розповідає про діячів Розстріляного відродження, жителів будинку літераторів у Харкові: Миколу Хвильового, Леся Курбаса, Володимира Сосюру, Павло Тичину, Михайля Семенка.

Фільм зняли у 2021 році, але в національний кінопрокат стрічка вийде лише цьогоріч, дев’ятого травня.

Фото зі знімалього майданчика: facebook.com/BudyinokSlovo

Трейлер створив засновник проєкту МУР Олександр Хоменко, який нещодавно випустив альбом-мюзикл «Ти [Романтика]».

У самому трейлері звучить музика гурту NAZVA, а музику до фільму загалом написала Алла Загайкевич.

Будинок «Слово» було збудовано у Харкові кооперативом письменників наприкінці 1920-х років. Теперішня адреса — вулиця Культури 9. На початку повномасштабного вторгнення будівлю було пошкоджено російськими авіаобстрілами.

Режисер Тарас Томенко випустив у 2017 році документальну стрічку про цей будинок і його мешканців. Він намагався показати, як комфортне житло з просторими кімнатами, великими вікнами, їдальнею та солярієм перетворюється на антиутопічний простір із системою стеження, починаються репресії, розстріли, самогубства, божевілля.


Будинок «Слово» у Харкові після російського обстрілу. Фото: Тітаренко Михайло, CC BY-SA 4.0

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button