Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов

На Андріївському узвозі, 26 на місці історичної будівлі зводять новобудову. Це стало відомо після пошкодження сильними поривами вітру намальованого фасаду, внаслідок чого відкрилася частина будівельних риштувань.

Водночас, паспорт об’єкта інформує лише про капітальний ремонт історичного будинку, який виконується реставраційною майстернею. Проте активіст Дмитро Перов стверджує, що на цьому місці вже височіє бетонний моноліт і видніється нова цегла.

Фото: Дмитро Перов

Зведена у 1870 р. будівля титулярного радника Всеволода Тарнавського має статус пам’ятки архітектури та історії. Але вже понад 20 років перебуває в аварійному стані та завішена намальованим фасадом. Раніше «Хмарочос» розповідав як цей будинок намагалися розібрати.

Також Перов зазначає, що у 2023 році вони разом з депутаткою Київради Ксенією Семеновою зверталися до прокуратури щодо руйнування памʼятки та повернення будівлі у державну власність. Але ніяких заходів правоохоронними органами вжито так і не було.

Нещодавно ми розповідали як у сусідній історичній садибі, яка теж є пам’яткою архітектури та містобудування, оновили фасад.

Коментарі:

    KGB :

    Ну нецікаво Кличку зберігати історію України,що вам ще,стадо,незрозуміло??? Вибрали в мери ідіота з відбитими мізками,але ненажерним апетитом,а тепер скаржитеся? А тепер цілуйтеся з ним,придурки і думайте,що ви,безмозклі ідіоти,вибрали!

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button