Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 346 днів. За цей час ми опублікували 23956 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото ілюстративне. Джерело: Укрзалізнция

Укрзалізниця подала на затвердження зміни до правил перевезення тварин. Нову редакцію УЗ розробила після консультацій з експертами ГО UAnimals, юристами, Мінінфраструктури та вивчення досвіду залізниць-партнерів.

Перед затвердженням Державною регуляторною службою проєкт наказу з усіма змінами винесуть на суспільне обговорення.

Оновлені правила передбачатимуть такі дозволи:

  • Використання як переноски для тварин рюкзака (за наявності водонепроникного абсорбуючого дна).
  • Тимчасове перебування малих тварин до 45 см без переноски – для здорової активності та сну на полиці купе.
  • Проїзд великих собак від 45 см у вагонах СВ та РІЦ (RIC), за умови повного викупу купе.
  • Проїзд великих собак в Інтерсіті+, за умови викупу всіх місць, розміщених єдиним блоком у ряду.
  • Безкоштовний проїзд будь-яких службових собак представників Сил оборони в усіх типах вагонів, за наявності намордника та повідка.

Для пасажирів, які відчуватимуть дискомфорт поруч з тваринами чи матимуть алергічну реакцію – Укрзалізниця обіцяє надавати альтернативні місця.

«А ще разом з UAnimals починаємо роботу над соціальною кампанією, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами. Це важливо, адже для багатьох із нас тварина є членом сім’ї», – повідомили в УЗ.

Розробляти нові правила перевезення тварин разом з UAnimals Укрзалізниця почала після випадку навесні цього року, коли нацгвардійцю зі службовим лабрадором довелося їхати в тамбурі Інтерсіті.

Також УЗ повідомила, що на залізниці працюють 150 службових собак, які допомагають підтримувати безпеку інфраструктури. А за перше півріччя 2024 Укрзалізницею було перевезено понад 112 тис. тварин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button