Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23174 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фонд ІЗОЛЯЦІЯ оголосив переможця міжнародного конкурсу Суспільна угода 2017 на проект тимчасової мистецької інтервенції на місці колишнього пам’ятника Леніну в Києві.

За результатами голосування переміг проект «Ритуал природи» мексиканської художниці Іси Каррільйо, який буде реалізовано з 3 по 17 травня 2017. Порожній п’єдестал пропонується вкрити живим розмарином. Іса Каррільйо пропонує нейтралізувати ідеологічну напругу навколо вакантного постаменту й запрошує містян на пошуки внутрішньої рівноваги та спокою. Наприкінці проекту рослини передадуть усім охочим.

Нагадаємо, раніше в рамках цього проекту на місці пам’ятника встановлювали неонову інсталяцію з образами Мадонни, Леніна та Діви Марії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що робити з місцем, де стояв пам’ятник Леніну в Києві?

Голосування тривало з 3 по 9 квітня. За Ритуал природи Іси Каррільйо проголосували 38,5% респондентів, на другому місці опинився проект українського художника Микити Шаленого Героїв не існує (31,1%), на третьому – Мені потрібен герой сербки Мілени Вучковіч, а проект De Pedestal дуету Afterall (Італія) зібрав 14,3% голосів.

Відкритий міжнародний конкурс на проект мистецької інтервенції на місці пам’ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка «Суспільна угода 2017» тривав з 23 лютого по 25 березня 2017 року. У результаті було отримано 37 заявок з 18 країн світу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button