Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23560 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Німецькі судді ухвалили рішення, згідно з яким міста можуть забороняти користування дизельними автівками без загальнодержавного рішення федерального уряду.

Drive-news.net

У вівторок, 27 лютого, Федеральний адміністративний суд Німеччини у Лейпцигу дозволив забороняти дизельні автомобілі, які найбільше забруднюють повітря.

Раніше правозахисні групи Deutsche Umwelthilfe (DUH) подали позови до судів Штутгарта та Дюссельдорфа щодо заборони користування дизельними авто. У свою чергу низка німецьких федеральних земель подала апеляцію щодо цього рішення. Проте Федеральний адміністративний суд Німеччини відмовив у задоволенні апеляції та дозволив містам самостійно вирішувати питання захисту довкілля.

Додамо, що аналогічні позови еко-активісти подавали у десятках міст Німеччини, оскільки це порушує право людини на чисте повітря та безпечну для здоров’я ситуацію, повідомляє Deutsche Welle. Ще з 2015 році почали говорити про заборону дизельних автомобілів. Їхні двигуни викидають оксиди азоту, які шкодять дихальній системі. Присутність цього газу в багатьох німецьких містах перевищує європейські норми.

Нагадаємо, щоб знизити рівень забруднення повітря, громадський транспорт у Бельгії та Німеччині зроблять безкоштовним.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button