Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Сьогодні наші жінки тільки починають набувати фінансової самостійності й суб’єктності, починають усвідомлювати себе в новому технологічному світі», – вважають організаторки Oh my March!

Фото: theguardian.com

У день боротьби за права жінок та міжнародний мир, восьмого березня об 11:30, пройде іронічний «Марш справжніх національних дружин», Oh my March!.

Маршрут буде наступним: Майдан Незалежності (збір біля монументу Незалежності) – вул. Хрещатик – вул. Б.Хмельницького – Золоті Ворота. Організаторки й охочі приєднуються до маршу «Годі терпіти» на Михайлівській.

«Цього року ми востаннє відзначатимемо 8 березня як державне свято. Добре це чи погано — кожен вирішує для себе сам. Наша мета — показати, що в Україні є сильні, сучасні жінки, що самі відповідальні за своє життя. Жінки, що не потребують «спеціального захисту» від «сильних» чоловіків — лише рівних прав та поваги», – описують мету маршу організаторки.

Oh my March! має дві цілі: виявити і показати нових українок і побачити, що їх турбує. Гасла події розроблені групою активісток різного віку та соціального статусу — студентками, матерями, підприємницями, військовими: «Давай разом мити посуд!», «Давай разом виховувати дітей!», «МАТИ вибір», «МАТИ можливості».

Також не обійдеться без гасел із соціально-політичною критикою, пишуть організаторки: «Ми – справжні Національні Дружини», «Хочу народжувати дітей, а не військових», «Моя дорогенька, я твій През», «Трюдо краще Гройсмана, бо фемініст!».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button