Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У п’ятницю, 11 травня, у червоній залі Будинку кіно відбудеться лекція французького філософа Жака Рансьєра «Реполітизуючи французький 68-й».

Фото: journal-files7.foto.ua

Захид пройде в рамках «Київського інтернаціоналу – ’68 Сьогодні». Лектор Жак Рансьєр – філософ, політичний теоретик та почесний професор факультету філософії Університету Париж VIII, де викладав з 1969 до 2000 року. Він також видавав книжки про соціальну емансипацію, літератури, кіно та відношення між естетикою та політикою. Серед його книжок: «Ніч пролетарів» (1981), «Учитель-незнайко» (1987), «Розподіл чуттєвого» (2000), «Розкріпачений глядач» (2007), «Загублена нитка» (2014).

Проект «Київський інтернаціонал – ’68 Сьогодні» присвячено 50-й річниці низки протестів, що почалися у Франції з виступів лівих студентів у травні 1968 року.

«Події травня 1968-го дозволяють побачити, що означає політика як сила колективного винайдення: винайдення імен, що ламають соціальні ідентичності, та дій, що розривають зв’язки, на яких тримається соціальний консенсус; трансформація матеріального і символічного використання простору; автономний перебіг прискореного часу», – пишуть організатори події.            

Мова лекції англійська із синхронним перекладом на українську.

Ознайомитись з іншими подіями «Київського інтернаціоналу – ’68 Сьогодні» можна за посиланням.


Місце: Будинок кіно

Дата: 11 травня

Час: 19:00

Адреса: вулиця Саксаганського, 6

Вартість: Вхід вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button