Херсонські кавуни та гуцульську бринзу збираються запатентувати
У рамках проекту, який допомагає це реалізувати, створено також першу в Україні асоціацію виробників вина.
У рамках проекту, який допомагає це реалізувати, створено також першу в Україні асоціацію виробників вина.
Фото: news.agro-center.com.ua
Херсонські кавуни зареєструють з географічним зазначенням. Про це йдеться на сторінці проекту «Географічні зазначення в Україні».
Наступним кроком є подання документів Асоціації виробників херсонського кавуна до державної реєстрації. Повідомляють, що це відбудеться незабаром. Крім того, державну реєстрацію планується призначити і для гуцульської бринзи – продукту, який виробляють на Косівщині (Івано-Франківська область). Наразі заявляють лише про готовність бринзярів до співпраці. В разі досягнення домовленостей в Україні буде також запатентовано «гуцульську овечу бриндзю».
На зборах 14 лютого у селі Криничне на Одещині було також створено першу в Україні асоціацію виробників вина. Вона контролюватиме, зокрема, географічне зазначення місцевого вина «Ялпуг».
«Географічні зазначення в Україні» – проект, який реалізується за фінансування ЄС протягом 2017-2020 років. Він має на меті допомогти державі розробити систему географічних зазначень – позначення товарів із властивостями та репутацією, що зумовлені переважно місцем походження.
Нагадаємо, відповідно до умов Асоціації з ЄС, до 2026 року слід перейменувати виготовлений в Україні коньяк.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті