Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олена Семенова / facebook

Перший день Другої європейської лесбійської конференції, що цього року проходить в Україні, намагалися зірвати близько тридцяти людей. Про це повідомляє Нацполіція.

Конференція відбувається у готелі «Турист». Зазначають, що одному з протестувальників вчора знадобилася допомога. Представник фірми приватної охорони намагався завадити протестувальнику потрапити всередину і скористався газовим балончиком.

Координаторка конференції Олена Шевченко пояснювала, що українські лесбійки залишаються вразливою спільнотою, яка страждає від стигми, сексуального, домашнього та репродуктивного насилля і дискримінації. Пояснюють, що в Україні подія мала відбутися з огляду на геополітичну ситуацію. Вперше вона пройшла у Відні 2017 року.

«Результати виборів у багатьох європейських країнах протягом останніх місяців привели до влади осіб та рухи, які по-справжньому небезпечні для ЛГБТ-людей та жінок, що означає особливо вороже ставлення до лесбійок.

12 квітня серед тем конфереції зазначено, зокрема, «Видимість та інклюзивність лесбійок», «Насильство вдома та на вулиці: залишатися в безпеці та бути безпечними в усіх сферах життя», а також «Якщо не можемо виходити на марші – побіжимо. Стратегії для відновлення місця жінок у спорті». Повідомляється, що цього року участь у конференції в Києві беруть 500 лесбійок політикинь, мисткинь, журналісток і науковиць з Європи та Центральної Азії. В цілому конференція триває чотири дні.

Фото: Олена Семенова / facebook

Так подію трактують радикальні спільноти:

«Лесбійки намагаються говорити за все жіноцтво, стверджуючи, нібито, їх утискає ненависний “патріархат” та злісні націоналісти, таким чином, посягаючи на святе: традиційну християнську сім’ю, яка складається з матері, батька та дітей…», – йдеться на сторінці «Правого сектору».

Сьогодні про сутички на місці не повідомляють.

Нагадаємо, минулого року сумські депутати просили захистити українські сім’ї від ЛГБТ та заборони домашнього насильства. Голова ПЦУ Єпіфаній заявляв, що ЛГБТ також не можуть причащатися.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button