Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Медіа-виставка до річниці вибуху на ЧАЕС

П’ятниця. Подія з можливістю відчути минуле на собі

В Національному музеї Чорнобиля відбудеться одноденна медіа-арт виставка до 33-ї річниці вибуху на атомній електростанції. Відвідувачам пропонують відчути себе свідками тих подій завдяки інтерактивним інсталяціям, проекціям, 3D-маппінгу і моушн-дизайну. Подія підходить для дітей.


Місце: Національний музей Чорнобиля / вулиця Хорива, 1

Дата: п’ятниця, 26 квітня

Час: 10:00–18:00

Вартість: вхід вільний


Що відомо про локацію

Раніше в будівлі музею розташовувалось Подільське пожежне депо. Історики стверджують, що більшу частину пожежі після вибуху на ЧАЕС гасили команди саме цього відділення. Саму будівлю звели на початку ХХ століття, вона має статус архітектурної пам’ятки. Середня оцінка локації в Google – 4,4 із 1380 відгуків.

Сучасне мистецво на оновленому Річковому вокзалі

Субота. Розпочинає роботу і новий арт-простір

Річковий вокзал відкриваться після реновації! З першого ж дня тут стартує і виставка сучасного мистецтва. Раніше ми писали про художників, чиї роботи будуть тут представлені. Кураторка виставки каже, що в новому арт-просторі хочеться підтримати ідею виходу за рамки за допомогою концептуального мистецтва, яке буде перегукуватися з архітектурним надбанням. Обіцяють, що арт-проект поєднає модернізм 60-х і сучасне мистецтво авторства молодих українських художників. Подія підходить для дітей.


Місце: Річковий вокзал / станція метро Поштова площа

Дата: 27 квітня – 15 травня

Час: 19:00

Вартість: вхід вільний


Що відомо про локацію

Річковий вокзал збудували у 1960-х за проектом трьох архітекторів. Інтер’єр прикрашають фрески, чия доля нещодавно викликала занепокоєння серед киян, а також панно модерністів Ламаха, Литовченка і Коткова (чию скульптуру недощавно знесли у Дніпрі), У 2016 році Річковий вокзал отримав статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Реновація перетворить Річвокзал на публічний простір, де можна буде проводити виставки, кінопокази та лекції. Середня оцінка локації в Google – 4,4 із 3,6 тисячі відгуків.

Великодні вихідні з Made in Ukraine на ВДНГ

Субота–понеділок. 100 найкращих українських брендів, 24 фуд-корти і активності для дітей

Цього року Великодній Made in Ukraine відбудеться на головній алеї Національного комплексу ВДНГ. В зоні маркету організатори анонсують 100 найкращих українських виробників, а в зоні фудкорту – 24 заклади. В меню – мангали від Дядечка Сема і Еко Гриль, снеки для вегетаріанців в Вегануті, морепродукти від Ялта Літо-Бар, вафлі, чуррос, морозиво, ігристе від Pava і багато іншого. Діти зможуть розважитись на майстер-класі з ліплення з глиня, в архітектурній студії та граючи в американський футбол. Виступатимуть також два музичні гурти.


Місце: Центральна алея ВДНГ / проспект Академіка Глушкова, 1

Дата: 27–29 квітня

Час: 10:00–20:00

Вартість: вхід вільний


Що відомо про локацію

Звести на Академіка Глушкова виставковий центр запропонував Хрущов. Побудували його у п’ятдесятих, впродовж шести років. ВДНГ відвідувала навість Маргарет Тетчер. За останній рік тут пройшов, зокрема, фестиваль пива, локальник Burning Man, вечір електронної музики в шахті та фестиваль мейкерства. Середня оцінка локації в Google – 4,4 із 10,2 тисячі відгуків.

Лекція про музику в новому культурному просторі

Вівторок. Розмова про пошук свого місця в музичній індустрії

Електронний музикант Дмитро Федоренко, який виступає псевдонімом Kotra, за сумісництвом засновник електронного лейблу KVITNU, запрошує поговорити про розвиток у музичній сфері. Організатор розповідатиме про свій музичний шлях, досвід організації концертів та фестивалів, а також про історію свого експериментального лейблу.


Місце: арт-центр Metaculture /Нижньоюрківська, 31

Дата: вівторок, 30 квітня

Час: початок о 20:00

Вартість: вхід вільний


Що відомо про локацію

Metaculture – це культурний центр у будівлі колишнього Київського стрічкоткацького заводу. Зараз будівлі на Нижньоюрківській, 31, орендують одразу декілька культурних закладів, зокрема клуби Closer, Mezzanine та Otel`. Культурний кластер Нижньоюрківської акумулює нічне життя прогресивних молодих киян та дає простір для розвитку української електронної сцени. Середня оцінка локації в Google – 4,4 із 10,1 тисячі відгуків.

Трамвайна екскурсія до Пуща-Водиці

Середа. Приємний лікбез з історії курортного району Києва

Трамвай-кафе «‎Київ» вирушить в екскурсію до Пуща-Водиці за матеріалами київського дослідника Олександра Анісімова. Організатор обіцяє розповісти про походження назв місцевостей, також покаже старовинні будівлі району, види на озера, осередки паводків та попелищ і багато іншого. На зворотному шляху гостей екскурсії пригощатимуть чаєм і розповідатимуть про історію трамвайного транспорту. Дітей віком до семи років краще залишити вдома.


Місце: ТЦ «‎Самсон» / станція метро Контрактова площа

Дата: середа, 1 травня

Час: 10:45–13:45

Вартість: 220-260 гривень


Що відомо про локацію

Місцевість була відома ще з ХІ століття, тоді – як місце для полювання князів. У 1883 році Микола Чоколов запропонував створити тут повноцінне дачне поселення. Центральним елементом поселення Пуща-Водиці стала трамвайна лінія. Колись район вважався лікувальним осередком, і з часом Пуща-Водиця перетворилася на курорт у межах міста. Читайте більше у нашому матеріалі про Пуща-Водицю.

Португальські вина після свят

Четвер. Дегустація вин з мережею, яка на цьому знається

Команда винної мережі GoodWine запрошує на дегустацію кріплених, солодких, сухих, червоних, рожевих та білих вин із Портулагії. Перелік вин такий: сухе біле Azevedo Loureiro Alvarinho Vinho Verde, Sogrape Vinhos; Planalto Douro White Reserva, Sogrape Vinhos; сухе червоне Grao Vasco Dao red, Sogrape Vinhos; Papa Figos Douro, Sogrape Vinhos; Opaco 2012, Casa Santos Lima; напівсолодке рожеве Mateus Rose Tempranillo, Sogrape Vinhos. Спікерка дегустації – Аліє Межмедінова


Місце: GoodWine у ЦУМ /вулиця Хрещатик, 38

Дата: четвер, 2 травня

Час: 19:00

Вартість: 450 гривень


Що відомо про локацію

GoodWIne розпочав роботу десять років тому, як окремий винний магазин на Мечникова, 9. Зараз GoodWIne – це мережа з восьми точок, деякі працюють як заклади, деякі – як споти всередині торговельних центрів. Другого травня магазин запрошує у точку в Центральному універсальному магазині Києва – два роки тому він відкрився після реконструкції, також визнаний пам’яткою архітектури. Зведений на головній туристичній вулиці Києва у 1930-х. Середня оцінка магазину в Google – 4,7 із 3,4 тисячі відгуків.

Месники: Фінал

Завершальна частина епопеї вже у кінотеатрах

Режисери брати Руссо постаралися вже над четвертим фільмом для Marvel Entertainment.Чи зупинять месники Таноса? Що відбудеться з людством? Хто, зрештою, загине? Вже можна замовляти квитки і дізнаватися. Фільм триває 185 хвилин і вважається найдовшим фільмом Marvel.


Місце: уточнюйте в найближчих кінотеатрах

Дата: з 24 квітня

Читайте також: Я рік спостерігав за фанатами і розумію, чому Marvel вдалось створити вражаючий кіновсесвіт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button