Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23550 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: informator.news

Дивлячись на стан доріг та зелених насаджень складається враження, що це частково і через низькі заробітні плати працівників комунальних підприємств. «Хмарочос» з’ясовував наскільки це твердження відповідає дійсності і скільки насправді отримують київські комунальники.

Найбільше серед працівників комунальних підприємств Києва отримують водії громадського транспорту в «Київпастрансі», а також майстри та електрослюсарі у «Спеціалізованому управлінні протизсувних підземних робіт» (СУППР).

Заробітні плати у цих підприємствах стартують від 14 тис. грн.

Як повідомили «Хмарочосу» джерела, заробітні плати тримають на такому рівні, щоб стримати працівників від еміграції. Однак це не завжди допомагає, тому на підприємствах постійно відчувається кадровий голод.

При цьому найменше отримують працівники в «Керуючій компанії з обслуговування житлового фонду Дніпровського району». Прибиральник отримує лише 4200 грн, а слюсар-сантехнік 5-го розряду (це найвищий розряд) – лише 6900 грн. Щоправда, для працівників цих підпримств передбачаються премії від 50 до 100%, а також надбавка 4% за шкідливість.

Однак навіть з врахуванням усіх премій та надбавок це буде значно менше, ніж середня заробітна плата по Києву. За даними міністерства фінансів на квітень 2019 року вона скаладала 15786 грн.

Також серед підприємств з найнижчими зарплатами опинилось і комунальне підприємство «Київавтодор». Технік відділу проектування отримує лише півставки. Це 3800 грн. При цьому для отримання цієї посади потрібна вища освіта та досвід роботи від 3 років.

Дещо більше за двірників та слюсарів отримують працівники УЗН Голосіївського району. Майстер отримує 12 тис. грн, озеленювач найвищого, 5-го розряду – 8,8 тис. грн. При цьому передбачається премія до 50% заробітної плати.

В тій же приблизно категорії опинились і контролери-касири в «Київпастрансі». За місяць вони отримують 9 тис. грн.

Схожий рівень заробітної плати і в дистетчерів комунального підприємства «Київміськсвітло». Ставка диспетчера складає 10,2 тис. грн. Однак для працівників підприємства передбачені премії, що можуть досягати до 150% від ставки. Однак для цього доведеться багато працювати в вечірній та нічний час.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button