Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: https://pon.org.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко вирішив звільнити двох керівників комунальних підприємств столиці і одного директора депратаменту КМДА. Про це повідомляється на сайті КМДА.

Так, заяви про звільнення мають написати очільниця КО «Київзеленбуд» Наталія Білоусова, директор КП «Центр розвитку міського середовища» Станіслав Дьомін та директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення Костянтин Федотов.

«Такого ставлення до роботи в столичній владі не буде! Доручаю підготувати матеріали перевірок, які ми спрямуємо до правоохоронних органів для відповідного реагування», – додав Кличко.

Повідомляється, що за час перевірки фінансового контролю та аудиту в цих організаціях було виявлено порушень на півтора мільярда гривень. Крім цього, Кличко дізнався, що рішення керівників були неефективними. Також, за його словами, вони виконували обов’язки непрофесійно.

КО «Київзеленбуд» мер звинуватив у системних порушеннях будівництва та оновлення рекреаційних зон столиці, таких як парки «Наталка», «Сирецький», «Перемога» та Партизанської Слави. Раніше Наталія Бєлоусова в інтерв’ю розповідала про важливість «wow-ефектів» у нових парках.

Читайте також: Працівників «Київзеленбуду» просять хвалити свою роботу в соцмережах

КП «Центр розвитку міського середовища» не задовільнило Кличка через парк «Кіото» та невиконнання робіт у деяких інших громадських зонах. Раніше керівник КП Станіслав Дьомін розповідав «Хмарочосу», якими будуть оновлений Гідропарк та Солом’янський ландшафтний парк. Дьомін керував цим комунальним підприємством близько року, до цього «Центр розвитку міського середовища» очолював Денис Півнєв.

Кличко також дізнався про порушення в Департаменті будівництва та житлового забезпечення.

Читайте більше: Противники незаконних забудов прийшли на прийом до мера Кличка — і ось що з цього вийшло

Крім того, мер попередив про можливі звільнення керівників інших департаментів:

  • департаменту житлового господарства Дмитра Науменка
  • департаменту освіти і науки Олену Фіданян
  • департаменту культури Діану Попову
  • департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрія Назарова
  • Управління туризму та промоцій Антона Тараненка.

Щодо інших комунальних підприємств, то Кличко заявив, що правоохоронцям такж передадуть матеріали про порушення з боку КП «Київміськсвітло», «Плесо», «Інформатика» та Печерської райдержадміністрації.

Нагадаємо, цього тижня Віталій Кличко вже оголосив про звільнення чиновника за іншим приводом. Тоді на автівку обсипався бетон з моста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button