Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Silvia Brazzoduro, Unsplash

31 липня Департамент містобудування та архітектури КМДА видав компанії «Будресурс» містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво багатоповерхівки поблизу залізничного вокзалу. Про це пишуть Наші гроші.

Засновник «Будресурсу» – компанія «Плотофленд», що нею володіє Олександр Глімбовський, тесть ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

МУО видано на спорудження багатофункціонального комплексу до 35 поверхів на двох ділянках загальною площею 0,3 гектара на вулиці Жилянській, 81 та вулиці Сім’ї Прахових (Гайдара), 5 у Голосіївському районі.

Містобудівний кадастр Києва

Раніше Департамент містобудування відмовляв забудовнику, та був змушений видати документ після рішення Окружного адмінсуду Києва від п’ятого лютого.

У Генплані ці ділянки відведено під громадські будівлі, комунально-складську територію, вулиці та дороги, а будівництво житла тут заборонено.

Водночас, хоч у документі комплекс називається багатофункціональним, у МУО наведено дані, необхідні для проектування житлової забудови, зазначають розслідувачі Наших грошей.

Нагадаємо, торік на Рейтарській, 8Б закрилися арт-центр «Едукаторіум» і галерея «Дукат» після того, як приміщення придбала фірма «Георгієвський резиденс», що належить Глімбовському.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button