Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

29 вересня, в день 78-ої річниці масового розстрілу євреїв, у Києві відбудеться Марш пам’яті «Бабин Яр». Учасники пройдуть дорогою, якою євреї Києва йшли на смерть 29 і 30 вересня 1941 року.

«Це були звичайні кияни – наші рідні, близькі та їхні друзі. Серед них були старші люди, жінки, діти. Кожного року ми йдемо тією самою дорогою, якою йшли вони. Вони йшли на смерть, ми – щоб наповнити майбутні покоління розумінням цінності кожного життя», – сказано в тексті організаторів маршу.

 

Пам’ятник розстріляним євреям «Менора». Фото: Вікіпедія

Це вже четвертий Марш Пам’яті. Організатори наголошують, що захід не має стосунку до політики:

«Ми – звичайні люди, для яких важливо пам’ятата і шанувати пам’ять про загиблих. Трагедія Бабиного Яру – трагедія всього людства».

Початок маршу – о 12 годині біля кінотеатру «Київська Русь» (вул. Січових Стрільців, 93), кінцевий пункт – пам’ятник «Менора» в Бабиному Яру.

На Марш планують приїхати люди з інших міст України, зокрема, з Харкова, Білої Церкви, Донецька, Слов’янська, Житомира.

«Прийди. Пройди. Вшануй», – закликають організатори Маршу.

Бабин Яр. Фото з німецької плівки. Початок жовтня 1941 р.

Нагадаємо, що на початку вересня визначили переможця конкурсу на кращий проєкт Меморіального центру Голокосту. Меморіал розташовуватиметься на місці масових розстрілів у Бабиному Яру в 1941-43 роках і буде першим у Східній Європі меморіалом такого типу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button