Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Hannah Zenn, facebook.com/hannahzenn9

Сьомого січня в Києві відбувся Благодійний полуденок для 1000 людей старшого віку.

Фото: facebook.com/starenki/

У заході, який організувала гастроспільнота Foodies, взяли участь десятки шеф-кухарів українських ресторанів під кураторством шеф-кухаря «Гостерії Хата Підопригора» Міралі Ділбазі.

Фото: facebook.com/starenki/

Серед учасників – кухарі з закладів Канапа, Kyiv Chefs Dinner, Wine Love, Топот, Coin, Win Bar, Nebo, Tin Tin, goodwine, Good Girl, Зигзаг, Bursa hotel, Bowl, Winovnik, Bakehouse та інші. Загалом, як повідомляє Благодійний фонд «Старенькі», до організації свята долучилися понад 130 волонтерів.

Фото: facebook.com/starenki/

«Тепер я знаю людей, які можуть зробити 1000 котлет по-київськи, 400 кілограмів картопляного гратену, і зробити зщасливими тисячі людей», – написав бренд-шеф сім’ї ресторанів Farsch Ігор Мезенцев.

Фото: Дима Бахта, facebook.com/mezencevchef

Під час обіду на сцені співали різдвяні колядки «Щука-Риба» – фольклорний гурт, що утворився при Музеї Івана Гончара. Гостям обіду також роздали пакунки з подарунками.

Фото: facebook.com/starenki/

«Олександра Макарівна, переселенка, Софія Микитівна, якій виповниться 88 за місяць, Владлен, стильний художник, який відмовився зніматись, проте кілька разів уточнив, чи будуть годувати нас, волонтерів, Лідія Семенівна, яка все життя була бухгалтером, Наталя Василівна, поетеса, яка переживала, що не взяла з собою власну книжку. І ще сотні інших ба та дє провели 7 січня святково, весело та смачно», – розповідає Благодійний фонд «Старенькі».

Фото: facebook.com/starenki/

Влаштовуючи Благодійний полуденок, організатори спробують звернути увагу на можливість раціонального використання продуктів, згідно з принципами zero waste. У ресторанах Києва щомісяця близько 3-10% продуктів залишаються нереалізованими. Часом на звалище викидають свіжу, не зіпсовану їжу.

Фото: facebook.com/starenki/

Фото: facebook.com/starenki/

Фото: facebook.com/starenki/

Фото: facebook.com/starenki/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button