Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Укрбуд / Facebook

Печерський суд Києва за клопотанням Державного бюро розслідувань арештував корпоративні права і земельні ділянки компанії-забудовника Укрбуд, повідомляє Судовий репортер, посилаючись на ухвали.

Ухвалами суду арештували 15,4 га землі – ділянки на вул. Бориспільська, 18 (Дарницький район),  в урочищі Гончарі-Кожум’яки (Подільський район), на вул. Звіринецькій, 72 (Печерський район). Також арештували корпоративні права ТОВ «Інвестиційна компанія «Укрбуд Інвест» і ТОВ «Укрбуд девелопмент».

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження у серпні 2019 року. За версією слідства, службові особи замовника будівництва ТОВ «Укрбуд девелопмент», ТОВ «Інвестиційна компанія «Укрбуд Інвест» з генеральним підрядником ТОВ «Спецбуд – плюс» спочатку залучають кошти громадян і юридичних осіб для фінансування будівництва, а тоді виводять готівку через підконтрольних фізичних осіб.

Прокурор зауважує, що наразі зупинене будівництво на більшості будівельних майданчиків цього девелопера, а терміни введення в експлуатацію об’єктів перенесли на рік і більше.

Понад 13 тисяч сімей інвесторів, які придбали житло в 26 житлових комплексах Києва, що будуються під егідою Державної будівельної корпорації « Укрбуд», вважають, що будівництво зупинили через розкрадання коштів.

Нагадаємо, у грудні 2019 року «Укрбуд», заморозив будівництво на всіх своїх 26 об’єктах (20 з них призупинені ще з липня). Генеральний директор компанії «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода звинуватив у проблемах компанії колишнього власника «Укрбуд Девелопмент» Максима Микитася.

Тоді Максим Микитась заявив, що продав компанію і йде з будівельного бізнесу. Проте Микитась, який раніше підтверджував інформацію про продаж компанії, заявив, що «Укрбуд Девелопмент» таки належить йому, а документи про зміну власників підробили.

У жовтні НАБУ оголосило підозру ексдепутату Максиму Микитасю в організації заволодіння нерухомістю за допомогою підконтрольних йому будівельних компаній.

Міноборони судитиметься з компанією з орбіти «Укрбуду». Компанію звинувачують у невиконанні зобов’язань із реконструкції складів боєприпасів. Антимонопольний комітет виявив порушення у компаній корпорації «Укрбуд» в ході участі в публічних закупівлях на будівництво об’єктів на Чорнобильській АЕС та Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З Укрбудом також пов’язано чимало скандальних забудов, приміром, спорудження житлового комплексу «Сонячна Рів’єра» на Микільській Слобідці, проти якого протестувала місцева громада, чи знесення будинку-пам’ятки для будівництва житлового комплексу.

Читайте також: Як проєктує, будує та отримує землю «Укрбуд»? Розповідають чиновники, депутати та активісти

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button