Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/protectkyivcinema

Захисники кінотеатру «Київ» планують провести акцію протесту о 10:00 13 лютого біля будівлі КМДА.

У цей день відбудеться пленарне засідання депутатів Київради. На ньому розглядатимуть проєкт рішення про розірвання договору оренди з компанією «Сінема-Центр». Ознайомитися з документом можна за посиланням.

Невдоволення організаторів акції викликає той факт, що кінотеатр «Київ» не функціонує вже понад вісім місяців – з того часу, як змінився орендар. Головним аргументом КМДА на користь зміни орендаря було підвищення орендної плати.

За цей час компанія «Сінема-Центр» констатувала аварійний стан будівлі та запропонувала зменшити щомісячну орендну плату з 2,1 мільйона до 570 тисяч гривень.

«Ми переконані, що віддавати фестивальні центри на відкуп комерції – це хибний шлях міської політики. Нам не вистачає того незалежного кіноосередку, яким був “Київ” протягом багатьох років», – пишуть організатори.

Розклад засідань Київради може змінюватися, тож організатори просять слідкувати за оновленнями події.

До кінця 2018 року будівлю кінотеатру орендувала компанія «КЦ “Кінотеатр Київ”», сплачуючи щомісяця 47 тисяч гривень. Ця адміністрація керувала кінотеатром «Київ» близько 20 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button