Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Depositphotos.com

Видання АІN, посилаючись на гендерне дослідження щодо заробітніх плат від hh.ua, повідомляє, що чоловіки топ-менеджери в Україні заробляють 100 000+ грн/місяць, в той час як жінки на відповідних посадах отримують до 50 000 грн.

Зріз даних робили по вакансіях топ-менеджерів за останні 5 років.

По-перше, чоловіків топ-менеджерів більше. Співвідношення кількості резюме чоловіків та жінок на 2019 рік становило 70/30 (у %) відповідно.

Фото: ain.ua

По-друге, досі зрерігається розділ професій за галузями. Чоловіки частіше обіймають головні посади в таких сферах: «Продажі», «Виробництво», «Управління малим бізнесом», «Управління закупівлями», «Транспорт», «Логістика», «Фінанси».

Жінки більше шукають вакансії в сферах: «Продажі», «Маркетинг, Реклама, PR», «Управління малим бізнесом», «Управління закупівлями», «Управління персоналом».

Фото: ain.ua

Цікаво, що більшість (56%) жінок в сфері топ-менеджмент зазначають в резюме, що хочуть отримувати від 24 500 до 48 800 грн. Тоді як чоловіки вказують, що хотіли б отримувати від 73 200 і до 122 000 грн.

Активність щодо пошуку роботи на ці вакансії проявляє однакова вікова категорія як серед чоловіків, так і серед жінок: 31-40 років. В наступній віковій категорії 41-50 років роботу топ-менеджера шукають лише чоловіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button