Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Mimi Thian, Unsplash

Освітні платформи Prometheus і Coursera пропонують провести карантин, оголошений через пандемію коронавірусу, з користю і продовжувати навчання онлайн.

Українська платформа Prometheus повідомляє про понад 100 безкоштовних курсів, якими можуть скористатися вчителі, батьки, школярі та студенти.

Зокрема, на Prometheus є онлайн-курси підготовки до ЗНО для школярів, з англійської мови, історії, економіки, права, менеджменту, філософії, соціології, української літератури, а ще курс «Урбаністика: сучасне місто».

Coursera запропонувала університетам світу, яких торкнувся карантин, безкоштовний доступ до своїх курсів через платформу Coursera for Campus. Йдеться про понад 3 800 курсів та 400 спеціалізацій.

Університети можуть зареєструватися, щоб отримати доступ до 31 липня 2020 року. Студенти, які зареєструються на онлайн-курси до цієї дати, матимуть доступ до 30 вересня 2020 року.

Prometheus також нагадує про інші освітні платформи, які пропонують дистанційне навчання. Це Khan Academy – безкоштовна освітня платформа для школярів. На сайті є курси з математики, фізики, хімії, історії, фінансів, економіки, біології, мистецтва, комп’ютерних наук тощо.

На edX можна знайти безкоштовні онлайн-курси Гарварду, Стенфорду, MIT та інших. Ця платформа найбільш багата на курси Нобелівських лауреатів: є можливість слухати курси з астрофізики Брайана Шмітда або вивчати економіку разом з лауреатом премії пам’яті Альфреда Нобеля Абхіджитом Банерджі.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу COVID-19 як пандемією. У Києві та Україні від 12 березня запроваджено карантин, який триватиме три тижні. З наступного тижня Україна закриє кордони для в’їзду іноземних громадян.

Станом на 13 березня в Україні зареєстровано три лабораторно підтверджених випадки зараження новим коронавірусом, одна з хворих померла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button