Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Протест проти забудови на Микільській Слобідці в січні 2020 року. Фото: Макс Требухов

Суд наклав арешт на ділянку площею 1,49 гектара на вулиці Микільсько-Слобідська, 7-9 на лівому березі Дніпра та заборонив компаніям «Нова Слобідка», «ЛВ-Холдинг» та «КЖБК БМУ-1» проводити будівельні роботи, повідомляють Наші гроші.

Арешт стосується також будь-яких юридичних и фізичних осіб, зокрема тих, з ким укладено інвестиційні договори та договори.

Кримінальне провадження було розпочато в лютому 2016 року. Слідство встановило, що ДАБІ незаконно надали забудовнику дозвіл на будівельні роботи, що призвело до забудови прибережно-захисної смуги Дніпра та пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долин ріки Дніпро».

Дозвіл було надано без погодження відповідного органу охорони культурної спадщини. Більш того, встановили, що дозвіл ДАБІ має ознаки підробки.

Суд вирішив призначити будівельно-технічну експертизу та експертизу з питань землеустрою. Також триває перевірка дотримання вимог законодавства на об’єкті.

Київрада вирішила продати ділянку компанії «ЛB-Холдинг» у 2006 році. Планувалося збудувати житловий, торговельно-розважальний та готельний комплекс. У 2010 році «ЛВ-Холдинг» продав ділянку фірмі «Нова Слобідка».

2007 року Київрада передала в оренду «ЛB-Холдингу» ще дві сусідні ділянки 0,87 га і 0,39 гектара. Ділянки також розташовано на 100-метровій прибережної захисній смузі Дніпра.

2011 року «ЛВ-ХолдингУ травні 2019 року депутати Київради підтримали рішення про викуп трьох ділянок на Микільській Слобідці загальною площею 6,5 гектара та облаштування на них рекреаційної зони. У грудні 2019 року Київрада відмовила «ЛВ-Холдинг» у поновленні договорів оренди.

Наразі в розпорядженні «ЛВ-Холдинг» перебуває лише одна ділянка – 1,49 гектара.

У січні 2020 року активісти  і жителі Микільської Слобідки знесли частину бетонного паркану і демонтували огорожу з сітки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button