Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Хід будівництва ЖК «Патріотика на озерах» улітку 2020 року

Департамент містобудування та архітектури КМДА рекомендував забудовнику ЖК «Патріотика на озерах» скоригувати проєкт, зменшивши кількість будинків комплексу відповідно до кількості квартир, які вже купили інвестори.

Так, у Департаменті містобудування повідомляють, що замовнику і розробникам проєкту порекомендували «визначити необхідну кількість житлових будинків із розрахунку кількості квартир, що проінвестовані громадянами відповідно до укладених договорів».

У КМДА оцінювали кількість вкладників, які наразі вже оплатили житло й уклали договір із забудовником, у «приблизно 450». За даними Liga.net, забудовник встиг продати 550 квартир. Будівництво наразі не розпочато.

Попередньо банк «Аркада» розраховував продати близько 13 тисяч квартир. На Осокорках, поміж озерами Небреж і Тягле, планувалося звести 43 будинки заввишки 26-27 поверхів. Проти будівництва виступають активісти ГО «Екопарк Осокорки» та місцеві мешканці, вважаючи, що зелена зона не має бути забудована.

У липні забудовник презентував оновлений проєкт житлового комплексу. Кількість будинків скоротили вдвічі – до 25, однак судячи з візуалізацій, поверховість залишилася такою самою.

15 липня архітектурно-містобудівна рада повернула на доопрацювання відкоригований ескіз другої черги ЖК «Патріотика на озерах», зазначивши, що пропоновані рішення – «відверто застарілі».

Згідно з рішенням ради, забудовник має опрацювати рекомендації до 12 серпня і надати на розгляд доопрацьований проєкт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button