Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нинішній вигляд Центрального автовокзалу. Фото: kiev.vgorode.ua

Приватний інвестор, який навесні придбав підприємство «Київпассервіс» разом з автовокзалами Києва та області, має намір найближчим часом почати «глобальну модернізацію» автостанцій. Перший на черзі – Центральний автовокзал столиці.

Як повідомив ЦТС маркетинговий директор «Київпассервісу» Дмитро Ожигов, інвестор вже отримав всі необхідні документи та дозволи на модернізацію Центрального автовокзалу, а також підготував дизайн проєкту, який незабаром презентують громадськості.

Візуалізація з сайту cfts.org.ua

В автовокзалі планують оновити зону очікування та розмістити фудкорти, зони відпочинку, медичний кабінет для пасажирів і водіїв, облаштувати кондиціонування. Обіцяють зробити вокзал доступним для маломобільних людей.

У подальшому передбачено будівництво готелю на території автовокзалу, а також «організація додаткових VIP-послуг».

«Незрозумілі парковки з відсутністю будь-яких умов для очікування, які більше нагадують середньовічні базари, мають відійти в минуле», – заявив Ожигов.

Пакет акцій «Київпассервісу» продали компанії «Бастіон-Груп» компанії у березні за 230 мільйонів гривень. У власності підприємства перебуває шість автовокзалів Києва та 18 станцій в області, зокрема київські автостанції «Поділ», «Дарниця», «Полісся», «Південна» та «Дачна».

Центральний автовокзал Києва, розташований на Деміївський площі, був будований в 1957—1961 роках за проєктом архітекторів Авраама Мілецького та Едуарда Більського. В інтер’єрах автовокзалу – мозаїчні панно Володимира Мельниченка і Ади Рибачук.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button