Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: smartticket.gov.ua

До кінця 2020 року – початку 2021-го люди з пільгами матимуть кілька способів, як скористатися SmartTicket для поїздів далекого сполучення та міського транспорту. Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів в інтерв’ю Liga.net.

Минулого тижня Мінінфраструктури представило систему Smart Ticket, коли людина купує квиток і з одним QR-codом може пересідати в різні види транспорту. За словами міністра, для повноцінного користування SmartTicket пільговиками потрібно встановити валідатори на всіх видах транспорту.

«З Міністерством соціальної політики та Міністерством ветеранів працюємо, щоб реєстри пільговиків приєднали до системи Smart Ticket. До кінця року – початку наступного плануємо повноцінний запуск системи, у тому числі мобільного додатку. Головне, щоб були валідатори. Для пільговиків так краще з точки зору верифікації, адже часто контролер не встигає перевірити документи, вони можуть бути підробкою або вже недійсними», – розповів Владислав Криклій.

Отже, люди з пільгами, матимуть кілька способів, як ними скористатися у транспорті:

  • показати документ. В відомстві розраховують, що такий спосіб скоро «відійде в небуття»;
  • за допомогою сайту чи в застосунку зареєструватись за ідентифікаційним номером, паспортом чи мобільним номером – якщо людина є у базі пільгових категорій, їй надають статус пільговика;
  • каси самообслуговування або просто каси, де пільговики теж можуть отримати цей документ на спеціальних умовах: разовий чи постійний проїзний, з QR-codом чи з безконтактним носієм.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button