Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Підземний перехід на Хрещатику біля Центрального універмагу почали використовувати як арт-простір – «Мистецький перехід». Зараз тут виставляють роботи українських фотографів, повідомляє Вечірній Київ.

Перша виставка «From Ukraine with love» включає 40 світлин і триватиме до 14 лютого. Організувало її творче об’єднання «Розвиток фотографа». Якщо не траплятимуться випадки вандалізму, надалі плануються й інші виставки. Перехід облаштований камерами і перебуває під наглядом служби безпеки ЦУМу.

Підземний перехід відкрили у жовтні 2020 року. Він був закритий на реконструкцію з 2016 року. Коли перехід передали на баланс інвесторів, ті зіштовхнулися з проблемою облаштування його для маломобільних людей – перехід надто глибокий для встановлення пандусу.

Поки підземний перехід був закритий, у квітні 2017 року згори облаштували перший наземний перехід на Хрещатику. Зараз обидва переходи працюють паралельно. Активісти порахували, що наземним переходом користуються значно більше людей.

Загалом у Києві близько 230 підземних переходів. Вони є результатом автоцентричного погляду на містобудування, який відходить у минуле. Пояснюємо, чому підземки повинні зникнути разом із ним.

Urban initiatives crew подала на минулорічний Громадський бюджет проєкт облаштування велопаркінгу в підземному переході на Хрещатику.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button