Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Маріуполі відкриють новий недержавний університет «Метінвест Політехніка», навчальний корпус і кампус якого проєктує нідерландське бюро MASA Architects на чолі з архітектором Хірокі Мацуура.

Університет заснувала гірничо-металургійна компанія «Метінвест», яка входить у холдинг Ріната Ахметова.

Заклад видаватиме дипломи державного зразка та готуватиме бакалаврів і магістрів технічних спеціальностей: металургія, металознавство, комп’ютерні науки, економіка, охорона праці, гірнича справа, а також екологія, хімічні технології, архітектура тощо.

Корпус університету хочуть будувати зі сталі «Метінвесту». Проєкт також передбачає реконструкцію міського саду та стадіону «Азовець».

Серед проєктів MASA Architects, яке працює над новим університетом у Маріуполі, більшість розташовано в Роттердамі та Москві. Також у портфоліо є два кейси співпраці з українськими архітекторами – це ще нералізовані комплекс житлових будинків у Козині Київської області та житлово-офісний комплекс на 2,7 гектара в центрі Києва.

IT-інфраструктуру для «Метінвест Політехніки» розробляє Microsoft. У розробці освітніх програм бере участь Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH). Для створення лабораторій використовуватимуть обладнання Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine і Festo. Університет також отримав доступ до навчальних курсів на платформі Coursera.

Перший набір двохсот студентів бакалаврату планується у 2022 році. Навчання триває від трьох до п’яти з половиною років. Із третього курсу студенти проходитимуть стажування на підприємствах «Метінвесту».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button