Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23390 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві різниця між температурами в парку та на заасфальтованому місці зараз сягає 16 градусів за Цельсієм. Команда ЛУН Місто Air встановила дві станції вимірювання якості та температури повітря на ВДНГ, щоб продемонструвати користь дерев у місті в літню спеку.

Одну станцію встановили у парку, у затінку дерев, другу – біля проспекту Глушкова, серед асфальту, на самому сонці. Згідно з даними моніторингу, різниця температур у затінку дерев та на сонці на дорозі сягнула 16 градусів. Так, 24 червня повітря прогрілось до +35 градусів за Цельсієм. У цей день в затінку зафіксували прогрівання поверхні до 32 градусів, у той час як на проспекті – до 48.

Раніше «Хмарочос» писав, що у Польщі виміряли температуру поверхонь в різних локаціях міста Чеховіце-Дзедзіце. У той день температура повітря становила 28,5 градусів за Цельсієм. Найсильніше нагрілась поверхня автівки, припаркованої на сонці – на понад 76 градусів. При цьому поряд на газоні у затінку дерева термометр показав 27 градусів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button