Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бар після нападу 26 листопада. Фото: facebook.com/hvlvbar

Поліція Києва встановила близько 30 осіб, причетних до нападу на бар «Хвильовий» на Подолі, і зокрема, 10 грудня провела обшуки за місцями мешкання кількох фігурантів.

Вже повідомлено про підозру двом неповнолітнім — 2005 та 2006 років народження. Їм інкримінують ч. 4 ст. 296 — хуліганство із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліцейські готують повідомлення про підозру іншим учасникам нападу.

У листопаді бар «Хвильовий», розташований на Верхньому Валу, зазнав кількох нападів. 6 листопада близько 150 ультраправих заблокували вхід у двір, кидали димові шашки та петарди та розмальовували стіни.

9 листопада нападники забігли у двір і розмалювали стіни гомофобними та расистськими закликами. Протягом тижня вони ще кілька разів приходили блокувати роботу бару групами по 10-20 осіб.

26 листопада кількадесят людей залили охоронців сльозогінним газом, били їх по спині та руках телескопічними кийками, ламали двері та меблі, били вікна, в утворені дірки кидали газові балони зі сльозогінним газом. За свідченням команди «Хвильового», у цей час нападники кричали: «смерть під**ам», «white power», «достанем пид***сов».

При цьому, як стверджує команда бару, поліція бездіяла. Так, 6 листопада поліцейські, що прибули на виклик, просто «стояли поруч та спостерігали за всім, що відбувається». 26 листопада патруль прибув лише через 20 хвилин після закінчення інциденту.

Громада Подолу не вперше нарікає на системне вуличне насильство, в якому активно задіяні ультраправі організації, та бездіяльність поліції. Після останнього нападу на бар «Хвильовий» кількасот киян взяли участь в акції протесту.

Крім того, з вимогою розслідувати напади ультраправих до МВС та поліції Києва звернулися 12 народних депутатів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button