Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Annabella Morina

Під час будівництва ТРЦ біля метро «Почайна» книжковий ринок «Петрівка» оновлять, облаштувавши, зокрема, виставково-концертний майданчик. Про це повідомив Владислав Трубіцин, лідер руху SavePetrovka, депутат Київради та власник бізнесу на книжковому ринку.

Днями пов’язана з Вагіфом Алієвим компанія «Мандарин Плаза» заявила про початок проєктування триповерхового ТРЦ, який може стати найбільшим в Україні. Забудовник запевнив, що книжковий ринок, принаймні частково, залишиться, але його «осучаснять».

Трубіцин уточнює: торговельний комплекс зводитимуть на місці господарського ринку та букіністичних яток. Частина книжкового ринку, що простягається вздовж залізничних колій, збережеться, але підлягає реконструкції. За його словами, про це учасники руху за збереження «Петрівки» домовилися з власником ділянки.

«У нас вже готовий проєкт його реконструкції, наразі він проходить всі погодження і з профільними службами, департаментами і самим забудовником, адже реконструкція відбуватиметься його коштом… Проєкт ми презентуємо в першій половині наступного року», — повідомляє Трубіцин.

Згідно з проєктом, на «Петрівці» з’явиться «великий виставковий, концертний майданчик, куди матимуть доступ громадські, культурні діячі». Там проводитимуть, зокрема, презентації книжок.

Трубіцин не уточнює площу ділянки, яку забудовник віддасть під книжковий ринок.

Навколо «Почайни» зараз розташовано низку гіпермаркетів і торговельних центрів — Gorodok Gallery, Рітейл Парк Почайна, а також Blockbuster Mall, що належать Алієву. Девелопер також володіє Lavina Mall і Мандарин плаза. На Либідській будується його Ocean Mall, на «Лісовій» девелопер планує збудувати Lesnaya Mall, а біля метро «Іподром» — Hippodrome Mall.

Перші торговці книгами з’явилися на «Петрівці» в середині 1990-х. Ринок розділений вулицею Вербовою: з одного боку продають підручники, диски, канцтовари та сучасну літературу, з іншого — букіністику та вінтажні платівки. Докладніше про забудову ринку читайте в матеріалі «Хмарочоса».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button