Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mitos Markovic

На Подолі 22 червня відновили незаконний демонтаж будинку на Цимлянському провулку, 3, зведеного в кінці ХІХ століття. Про це повідомляє Мапа Реновації. Будинок входить до «охоронного списку» мера Києва Віталія Кличка.

Поліція приїхала на об’єкт, але демонтаж продовжується.

Подільську будівлю зведено у 1902 році у цегляному стилі з елементами неоренесансу. Споруда побудована з місцевої цегли заводу братів Зарембських, який розташовувався на Кирилівській, 88. На той час у будинку працювала поліцейська дільниця.

Цегла заводу братів Зарембських. Фото: Mitos Markovic

Спільнота звернулась до Департаменту охорони культурної спадщини та Департаменту благоустрою із проханням проінспектувати об’єкт, зафіксувати порушення та надати відповідні приписи задля зупинки демонтажу.

Фото: Mitos Markovic

Будинок восени потрапив до переліку об’єктів культурної спадщини ХІХ-ХХ століття, на реконструкцію яких накладено мораторій.

Будівля знаходиться в Центральному історичному ареалі, в межах пам’ятки місцевого значення «Історичний ландшафт київських гір та долини р. Дніпро». Будинок поліцейської дільниці має статус цінної історичної забудови відповідно до Рішення Київради від 31.08.2021 року «Про організаційні заходи щодо збереження об’єктів ХІХ-ХХ ст. на території міста Києва, яким може загрожувати знищення або пошкодження».

Наразі об’єкт перебуває у власності ТОВ «Дніпро-2002». У забудовника відсутні погодження Департаменту охорони культурної спадщини КМДА та Міністерства культури. П’ятого квітня на власника будівлі відкрили кримінальне провадження.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button