Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: EDGE

У Зейдасі, діловому районі Амстердама, відкрили хмарочос, спроєктований нідерландським архітектурним бюро MVRDV, повідомляє Dezeen.

Проєкт Valley розробляли для девелоперської компанії EDGE. У будівлі розмістили 200 житлових квартир, а також офіси та ресторани.

«Замість одноматнітного бізнес-центру це місце на вулиці Бетховена тепер стало симфонією життя — так, люди тут працюють, але також смажать барбекю на терасах, відпочивають у дворі, ходять по крамницях, обідають на вулиці…», — зазначає засновник бюро та головний архітектор проєкту Віні Маас.

Комплекс складається з трьох башт різної висоти, найвища з яких сягає 100 метрів, що виростають зі стилобату. У фасаді контрастно поєднується камінь і дзеркальні поверхні.

Над озелененими терасами працював відомий ландшафтний архітектор Піт Удольф, ідеолог садівництва нової хвилі. Комплекс налічує 370 зелених зон. Також є парк, доступний для всіх містян.

Протягом останніх двадцяти років у Зейдасі будували переважно офіси, а потребами та інтересами жителів нехтували. У 2015 році муніципалітет провів конкурс на проєктування мультифункціонального комплексу, який оживив би цей район.

Більше про проєкти MVRDV:

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button