Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
«Воскресіння» Петра Сметани

У Київській картинній галереї відкрито чотири нові виставки, серед яких графіка Сальвадора Далі та живописний проєкт, який презентував Україну у Венеції.

Експозицію книжкової графіки Далі відкрили 20 січня. Влітку у стінах музею вже виставляли ілюстрації до «Божественної комедії» Данте. Зараз відвідувачі можуть побачити ще більше естампів акварелей, а також оновлені інсталяції. Експозиція доступна до 2 квітня.

Виставка «Божественна комедія Сальвадора Далі»

Поряд розміщено виставку еротичних літографій Миколи Глущенка (1901-1977). Серія Douze nus de Gloutchenko («Дванадцять оголених Глущенка») була надрукована у 1928 році в Парижі. Європейська публіка тоді порівнювала стиль Глущенка з Ренуаром та Сезанном.

Крім цієї серії, проєкт музею «Ню. Діалог з Миколою Глущенком» включає триб’ют п’яти сучасних українських митців, що надихалися його творчістю. Вартість вхідного квитка на виставки творів Далі та Глущенка — 300 гривень.

Микола Глущенко, серія Douze nus de Gloutchenko

«Воскресіння» Петра Сметани був одним із проєктів, які презентували Україну на минулорічній бієнале у Венеції. У Київській картинній галереї побачити цей живопис можна до 5 березня. Повний вхідний квиток коштує 100 гривень. 

«Коли я потрапив на Одещину, мені зустрівся там дуже цікавий об’єкт… Це локомотивний завод царських часів “Краян”. Цей завод успішно працював в радянські часи, а пізніше він почав занепадати. Зараз він у жахливому стані: розрізаний, поламаний та не потрібний людям. Це співпало з ситуацією у нашій країні, тому що Одещину обстрілюють. Завод далі руйнують нащадки тих, хто його будував», — коментує художник.

«Воскресіння» Петра Сметани

Першого лютого відбулося відкриття виставки робіт Ангеліни Гафинець «Внутрішній простір. Колір». Це 46 живописних абстрактних полотен, де головну роль грає колір. Експозиція буде відкрита до першого березня, вхід на неї коштує 150 гривень.

Живопис Ангеліни Гафинець

Музей працює за адресою вул. Терещенківська, 9, щодня, крім понеділка та четверга, з 11:00 до 17:00.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button